Sider

torsdag 30. april 2009

Det burde ikke gå an å bli syk i russetiden.

I ørene: bob hund - Tinnitus i hjärtat, bob hund - Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk, Gogol Bordello - Ultimate, Run DMC ft. Aerosmith - Walk This Way, Arctic Monkeys - I Bet You Look Good on the Dancefloor, MGMT - Kids

Så sitter jeg her igjen, med min (u-)kjære gamle bihulebetennelse som dukker opp et par ganger i året. Sist jeg hadde bihulebetennelse var da jeg var i Spania, og nå får jeg det igjen på kanskje verdens dårligste tidspunkt; russetiden. Det betyr at jeg har gått glipp av bade-før-1.-mai-knuten og en del andre forsøk på knuter siden hodet mitt lekker aldri så lite. Jeg har fått en penicillinkur nå så jeg satser på at bihulene er tilnærmet normale igjen til jeg skal fly til London neste torsdag. Men nok om det!

Denne uken har vært og skal bli utrolig svensk. Som sagt dro jeg og en vennegjeng på Folken for å se bob hund på mandag. Det var utrolig, kanskje det nærmeste jeg kommer en religiøs opplevelse (bortsett fra Kaizers, som jeg forresten STOD VED SIDEN AV under siste halvdel av konserten. Jeg hater meg selv for å gå rundt uten sprittusj, de kunne jo signet russebuksen min!). Det var egentlig totalforbud mot russ på Folken, men etter litt diskusjon med damen i døren kom vi oss inn, traff våre svenske venner, ble stemplet av den snille billettdamen som ikke hadde noe i mot å slippe oss inn (takk, vi elsker deg!) og stilte oss opp helt foran og fikk akkurat sett slutten av Sunderbans. De var typisk indie. bob hund var fashionably late men det var verdt ventetiden og mer til. Etter litt mer enn halve konserten tok jeg og min gode russevenn Lykketroll turen litt lenger bak i lokalet for å unngå å få hjernerystelse. Jeg gikk for å kjøpe t-skjorte når jeg trodde de var på siste sang (de hadde allerede gått av 2 ganger), men de spilte 4 til. Det var awesome og jeg gleder meg til å se dem på Øya i sommer.
Til Folken vil jeg si: Kanskje det er drita fulle 30-åringer som kaster seg rundt i trange folkemengder og dytter, slår og klår ekkelt på russejentene det burde være totalforbud mot? Vi oppfører oss faktisk fint på konsert. PS: Det var garantert mer enn 10 russ på konserten. Jeg så dem. Fail, Folken.

For å fortsette min svenske uke skal jeg i kveld på Bo Kaspers Orkester i konserthuset. Jeg gleder meg stort, kjenner jeg trenger en chill jazzkveld med Bo og de. Forhåpentligvis spiller de noen av sangene jeg faktisk kan, men det blir bra uansett. Jeg gleder meg forresten også til å gå med høyhelte sko, det er lenge siden sist. For lenge. Sikl.

Til sist: Noen forslag til hvor jeg skal gå i London? Til nå har jeg planer om Starbucks, Topshop, Boots, Camden, musikaler og Pizza Express. Og ikke si London Eye, jeg kommer til å frike ut og drepe alle i den tingen som kjører folk rundt. For real.




















Jeg hater den.

Men, ha en faboo dag, og på gjensyn!

Tinnitus i hjärtat

Folken, 27.04.09, ca. kl. 22:30.

Noen fantastiske mennesker går på scenen. De er bob hund.

Og jeg er frelst så langt inn i helvetet.

søndag 26. april 2009

Russekort smaker rart

I ørene: en episode av Brothers & Sisters som jeg har sett mesteparten av før















Dette spiste jeg i dag. Jeg spiste hodet mitt til slutt. Det smakte litt merkelig og ville konstant i vrangstrupen og jeg er litt småbekymret for at det egentlig var giftig... Men jeg fikk i alle fall en knute og kortet i luen.

Russetiden til nå har vært bra. På fredag ble vi døpt i det deilige Breiavannet i Stavanger sentrum, rett ved min (ikke alltid) kjære skole, Kongsgård. Jeg hadde glemt luen min så jeg lånte Carina (a.k.a. Nap-time) sin. Veldig deilig å få spy/urin/fugleskit/mikroorganisme/fiske-infisert vann i håret, direkte fra russeluen. På en måte er jeg LITT glad for at jeg glemte min, hoho. Etter dåpen gikk turen til Polet, så et lite stopp hos Therese (a.k.a. Lykketroll) og til Nakisa (a.k.a. Pews) hvor vi hadde en kjempekoselig grillfest-vors hybrid. Vi satt i solen på terrassen med grillmat og gikk litt på druen. Kick-offet var bra, óg, men jeg har vært med på kjekkere ting. Erik og Kriss var der (STORT grøss) og vi fikk vrengt buksene våre klokken 12. Jeg klarte atter en gang å tråkke i spy og jeg har blitt løftet så mange ganger at ryggen er litt sår, så nå er det russetid! Vi har store planer om hvilke knuter vi skal ta og har laget en liten liste. Tomorrow it begins! Rawr.

Noe jeg gleder meg ekstremt til er bob hund i morgen! De spiller på Folken kl 9 og det blir sykt. Etter det blir det to heldagsprøver, bading på torsdag (knute, bade før 1. mai) og så sikkert ut til helgen.

Det blir en busy tid og jeg gleder meg.

lørdag 25. april 2009

En endring

For å feire at kullet mitt offisielt har blitt russ fyrer jeg opp en ny, og, jeg må bare si, veldig snasen, kjekk og brennhet header. Denne gangen:

JAMES DEAN. Han skal snart opp på veggen min, men først må han opp på bloggen min.

"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today."

torsdag 23. april 2009

A work in progress, sannsynligvis for alltid

Rommet mitt blir mer og mer mitt. I går kom jeg meg til IKEA, kjørte tralle som en villmann på lageret og kom hjem med to små hyller og en CD-hylle. Dette er noe av det jeg har på rommet mitt nu:















En rar kopp (som sagt liker jeg kopper).















En liten fontene som surkler og kommer fra Spania.

















Bokhyllene mine! For øyeblikket inneholder de tegneseriesamlingen min og Six Feet Under Season 1, men de fylles nok opp. Oppå står denne karen:















Han kan nikke med hodet sitt.











Magical Trevor magneten min. Elsk på den.











Et teppe som hadde vært en skog hvis du var 2 mm høy.















En krukke. Den kunne vært fra Indiska men den har tilhørt en grandtante. Jeg har store planer om å ha drops i den. Steinen bak er en telysholder og bak den er Barbie, som noen sikkert kjenner fra før.











James Dean plakaten som nesten ble offer for kattespy i dag. Jeg flater den ut så den skal bli lettere å sette i lister. Bilderammene henger sammen i kroker men de er tomme. Det er litt trist.

Hva skal jeg ha i dem?

tirsdag 21. april 2009

Minus penger

Til alle shoppegale jenter (og gutter): Det er storsalg på Asos!

Det er good news, men bad news for kortet mitt. Internettshopping + salg = - penger. I et øyeblikk sterkt preget av galskap, post-tentamen stress disorder og kanskje litt små-hysteri gikk jeg en smule bananas på netten. Se vesken:













Når jeg ser på den får jeg litt sånn "wriiiihihihiiiiii" følelse. Den er perfect. Nå går jeg rundt å venter på den, et undertøysett (risky business, men hvis det passer var det billig siden det var masse nedsatt. Og fint.) og 8 bøker som jeg ikke har noe som helst tid til å lese, men jeg skal. Jaaa, det skal jeg. Jeg skulle ønske det ikke var tollgrense, for da kunne jeg bestilt masse fine sko óg... Kjenner at jeg lever litt for sko, altså. Frakt kan de også kutte ut, sånn som the Book Depository har gjort. Veldig mange nettbutikker har noe å lære fra TBD. Elsk på dem.

Ellers har jeg "fri" frem til fredag, når jeg har mattetentamen, russedåp og buksevrengekro, så det gleder jeg meg til, minus matten. Jeg sier fri, men det er egentlig et stort, svart mattehelvete, men skitt au. Jeg kommer til å ha talldysleksi uansett hvor mye jeg øver. Jeg tror også at jeg har matte-relatert narkolepsi. Med en gang jeg må regne, sovner jeg spontant på sofaen... Snork.

Over og ut, jeg må tilbake til å vente i spenning på pakker i posten (og se Brothers & Sisters, of course) og glede meg til IKEA-turen i morgen!

mandag 20. april 2009

One down, three to go...

Ferdig med biologi.
Matte, politikk og norsk igjen.

Det frister mer å se på Brothers & Sisters (som jeg er max hektet på) enn å øve på matte, så den kommer sikkert til å gå like rompe som biologien, men det er greit. Det kommer til å gå rompe uansett, for jeg har en eller aen slags for tallblokk eller talldysleksi, kanskje. Hvis jeg ser et tall så gjesper jeg... Snork.

Denne uken har jeg store planer om å dra til IKEA for å fortsette min desperate leting etter hyller til rommet... Så langt er nesten ingen av tingene mine kommet opp fra kjelleren, men det skal de, å ja! Om jeg så må male de ekle hyllene selv... Alt må jo matche, humhum! Klær er også vanskelig å kjøpe for tiden, for stilen har blitt så utrolig rar. Dessuten takler jeg ikke pastellfarger. Det går kanskje an å si at jeg hater det. Ja, det gjør jeg. I alle fall på meg.

Forresten har jeg fått russenavnet mitt; bremmen på lue mi kommer til å bli prydet med WARNING. I følge klassen passer det visst; skremmende? Haha, det var morsomt, i alle fall.

Nå er det på tide å hente en stor kopp med te og se ferdig Brothers & Sisters, og såååå skal jeg sette meg ned å lese i Lestat til noen gidder å kjøre meg til hyllehelvetet.

lørdag 18. april 2009

Ansiktet mitt er klistret til vinduet

I ørene: Oren Lavie - The Opposite Side of the Sea CD

Dagens tekopp: Beige med lyseblå prikker


Det er fint vær.

Det er fint vær og jeg sitter inne med hele biologiboken å lese.

Det er fint vær og jeg vil heller gå ut å oppleve biologien first hand, men det vil ikke hjelpe meg når de spør meg om Krebssyklus og fotosystemer og genlager på mandag.

Det er fint vær og jeg kommer nok til å snike meg ut på terrassen med Lestat og en tekopp selv om jeg burde lese biologi.

Jeg har aldri gledet meg så mye til å lufte hunden, heller.

torsdag 16. april 2009

The Spirit er rar og søt og du må se den. Nå.

I ørene: Les Misérables















I går kveld så jeg The Spirit. Det var en fantastisk opplevelse.

Filmen er basert på Will Eisner's tegneseriefigur The Spirit. Serien ble fornyet gjennom DC i 2007 etter at one-shoten Batman/The Spirit ble gitt ut. Den er skrevet av Jeph Loeb, mannen bak bl.a. Batman: Hush og Batman: The Long Halloween (som begge er fantastiske) og tegnet av Darwyn Cooke og J. Bone. Serien kjører fortsatt på og forhåpentligvis klarer jeg å sette klørne i noen paperbacker sometime soon.
PS: Det er vanlig i tegneserier at flere forfattere og/eller tegnere er innom en serie, spesielt de som går over flere år, f.eks. de fleste DC- og Marvel-franchisene basert rundt "de store", som Superman, Batman, X-Men og Captain America (som forresten er død). Bare hvis dere ikke visste det, liksom. Jeg er en liten tegneserie-geek.


Tilbake til filmen! Selve figuren The Spirit er gammel, faktisk fra 1940, så det var jammen på tide at det ble laget en film nå. Den ble skrevet for skjermen av Frank Miller som er svært kjent for tegneseriene sine Sin City og 300 som også har blitt filmatisert. The Spirit er gjort i samme stil som disse, noe som funker så sykt bra for tegneserie-til-film-filmer.
















Filmen er i mine øyne fantastisk underholdende. En av grunnene til dette er at den er absurd uten like. Samuel L. Jacksons rolle, the Octopus, som forresten er storskurken og er eksentrisk, gal og kler seg utrolig morsomt, er den som bidrar mest til dette. Hovedrollen selv, Gabriel Macht som the Spirit, er pen og sjarmerende, slik han skal være (ja, det er kjempe-true-to-character). Både Spirit og Octopus er udødelige med mindre de blir totalt tilintetgjort, så det er masse slåssing og skyting og sniking i skyggene. Jeg liker det. Spesielt at Samuel L. Jacksjon trøkker et dass over hodet på Gabriel Macht. "Oh, come on! Toilets are always funny!" Jeg lo. Masse. Filmen har også Eva Mendes som Sand Saref og Scarlett Johansson som Silken Floss, begge femme fatale-type karakterer. De funker, spesielt Scarlett. Jeg er ikke hennes største fan, akkurat, men etter denne filmen kjenner jeg at jeg liker henne bedre. Men se på Octopus:















Seriøst. Filmen er verdt å se, spesielt hvis du liker Sin City/300-stilen eller hvis du liker absurde filmer. Jeg liker alt det og tegneserier i tillegg, så den var jo midt i blinken.

Ja, dette var et kanskje små-geeky innlegg. Men JEG LIKER DET.

onsdag 15. april 2009

Vakre toner i luften

I ørene: Oren Lavie - The Opposite Side of the Sea CD

Dagens tekopp: Hvit med tegning av mange monstre i forskjellige farger

Jeg liker musikk. Jeg liker musikk godt. Spesielt live. Jeg setter stor pris på en god konsert og spesielt en festival som klarer å holde standarden ut uken. I fjor og året før befant jeg meg på Hove. I år blir det Øya, som jeg gleder meg SYKT til. Datarock, Arctic Monkeys, bob hund, Röyksopp, Beirut og Bon Iver er bare noe av det jeg skal sikle på der... Slurp. Hove ser også bra ut, men det er på tide med noe nytt og jeg er i Oslo den 9. uansett, og Øya begynner 11. august... Det får bli en slags Osloferie (hjelp?).

Fremover har jeg mange musikkopplevelser å glede meg til, og det er bra, for det begynner å bli en stund siden sist jeg var på konsert nå... På fredag spiller Sigh & Explode på Tou Scene. Dit skal jeg sannsynligvis. Den 27. april blir det bob hund (JAAAAAA), den 30. april Bo Kaspers Orkester, 17. juni drar jeg til Oslo for å se Metallica og den 9. august skal jeg se Antony and the Johnsons på Operataket, igjen i Oslo. Jeg gleder meg som en unge. Og tenk, disse er bare konsertene jeg faktisk vet at jeg skal på. Det dukker garantert opp flere.

For øyeblikket spiller jeg mest Oren Lavie. Jeg ble helt sjarmert etter at jeg så denne videoen på YouTube. Se den, du óg. Vær forberedet på å smelte.

tirsdag 14. april 2009

Ska sei

Tenkte forresten å nevne den noenlunde nye headeren min, litt kort, bare. Jeg har hatt den i noen dager i litt forskjellige fargetoner. Har mekket litt på kontrast, metning, farge osv. Nå er jeg fornøyd.

Bildet er fra en svart/hvit film noir-drama-thriller fra 1947 kalt Out of the Past. Skuespillerne på bildet er Robert Mitchum og Jane Greer. Jeg har aldri sett filmen, men jeg synes bildet passet til bloggnavnet, så da klasket jeg det opp på bloggen min, gitt.

Det var ikke meningen å skrive to innlegg på en dag. Men dette passet egentlig ikke inn i det andre, fant jeg ut. Så sånn er det.

Jeg er opptatt

I ørene: Oren Lavie - Her Morning Elegance, The Rolling Stones - Wild Horses, Sigur Rós - Ára bátur, Sigur Rós - Illgresi, Joshua Radin - Brand New Day

Dagens tekopp: Hvit og gul med grønn hest med brune flekker på. Den kommer fra Knaben.

Jeg sover ikke om nettene lenger. Det er rett og slett for lite tid, for mye å gjøre. I dag var første skoledag etter ferien, 08.00-14.50. Det var slitsomt, bortsett fra midttimen da vi drakk kaffe på kafé, kjøpte maling og var småfilosofiske mens vi spiste lunsj. Fri vilje, hva er det og hvor kommer det fra, er det relatert til noe åndelig eller kommer det av kjemiske prosesser i hjernen? Er det en illusjon skapt av omgivelsene eller ekte? Humre humre. Vi er dype.

Tilbake til temaet. Slitet begynte allerede i går, egentlig, siste dag av ferien. Da måtte jeg skrive religionsprosjekt som skulle leveres i dag. På fredag har jeg prøve. På mandag, óg, og på fredagen etter denne igjen. Jeg har ikke plass nok i hodet til all kunnskapen, som kommer til å forsvinne ut ca. 4 sekunder etter prøven uansett... Det får meg til å bli irritert over skolesystemet; vi pugger for å ha prøver, ikke for å faktisk lære. Det er max frustrerende. I tillegg til skolen kommer jobben, også. Pynte russebukser og gå på kroer skal man også gjøre. Det burde være gøy, men med alt skoleslitet blir det litt stress å gå på kro. Huffsan. Det er noe galt med verden.

Men ja. Jeg har så mye å gjøre for øyeblikket at jeg blir helt matt. Jeg aner ikke hvor jeg skal begynne, en gang. Jeg bruker ekstremt mye tid på å sitte å tenke at nei, nå burde jeg strengt tatt lese på det eller skrive på det. Så gjør jeg det ikke. Jeg tenker på det kl. 4 om natten når jeg våkner med en ekkel uro i hele kroppen og ikke får sove igjen. Det skulle jeg jammen ha gjort, altså. Kanskje i morgen? Ja, i morgen skal jeg gjøre det. Alikevel sitter jeg her med laptopen og bloggen og te som jeg kanskje burde drikke før den blir kald. Men jeg har i alle fall tenkt på det jeg burde gjøre. For det er jo tanken som teller. Sant? SANT?

Ja.

mandag 13. april 2009

Samlere og deres små gleder

I ørene: Fuglesang og datasurr

Det sies at skjærer og andre kråkefugler liker å samle på blanke, skinnende småsaker som de gjemmer bort i redene sine. Nøkler, kronestykker, forlovelsesringer, det gamle smykket du fikk av oldemor... Så lenge det blinker så er det midt i blinken. De liker bling, skjærene. Grunnen til at de "samler" er at de blir fascinerte av de blanke tingene og vil finne ut om tingen er spiselig, men de samler nå alikevel.

Mennesker samler også. Noen samler på frimerker, andre på colakorker. I rekordboken kan man finne verdens største samling av Barbier og av Converse sko (den kunne jeg gjerne fått, altså). Andre populære samleobjekter er ispinner, glansbilder, servietter, tinnsoldater, penner, kosedyr, puter, krukker, ting relatert til et spesielt dyr, og så videre, og så videre. Det er noe med det å samle, å ha ting man liker, helst mange av det. Jeg kan strengt tatt forstå det. Jeg samler jo også på ting. Tekopper, for eksempel. Jeg stiller dem ikke ut og sier "Se på adle tekoppane mine, eg burde komma i spalten te Per Inge Torkelsen, nå!", men jeg syns de er usannsynlig koselige og jeg drikker faktisk mye te. Derav tekoppene.

Noen av dem har jeg fått i gave, de er kanskje koseligst. I går fikk jeg en tekopp i bursdagsgave av søskenbarnet mitt Sunniva. Den er utrolig søt og rar og har sin egen tesil og lokk som passer oppi. Mange av koppene har jeg kjøpt selv. De får bare bli med meg hjem hvis de er max søte, koselige eller spesielle. Akkurat nå drikker jeg te med honning av en kopp jeg fikk av onkelen og tanten min til en bursdag en gang (se bilde).

Det er hyggelig å samle. Jeg blir glad av å drikke te av en kopp jeg liker. Kopper er nok min versjon av skjærebling.

fredag 10. april 2009

I anledning høytiden

"Isn't it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?"


Douglas Adams

onsdag 8. april 2009

Planteproblemer

Jeg har hatt biologi i både 2. og 3. klasse. Vi har hage med masse blomster. Familien min er generelt planteglad og de har peiling på blomster. Alikevel er jeg helt lost. Hva skal jeg gjøre med potteplantene mine?

Det har seg slik at jeg nettopp ble ferdig med å pusse opp rommet. Det er dobbelt så stort nå, så jeg har faktisk plass til å ha et par grønne venner her inne, noe jeg har sett frem til. Nå står de på hvert sitt bord, et pengetre og en bjørkefiken. Jeg er ganske begeistret for begge. Pengetreet ser ut som en alien og NASA har påvist at bjørkefiken renser luften for innendørsgifter så jeg burde strengt tatt være fornøyd nå? Nei. Jeg føler en gnagende uro, en snikende planteangst. Skal disse to bli blant de mange plantelivene jeg har på samvittigheten? Jeg er en av de folkene som kan drepe kaktuser. Min falt ut av vinduet (jeg bor i 2. etasje) og døde brått, men grusomt. Deler av kaktusen sprakk og det var merker etter plantesaft på plattingen i flere dager etterpå. Usj.

Jeg har lest litt på nettet og funnet ut at bjørkefikenen reagerer på lysforandring med å skifte klær, det vil si den bytter ut de gamle bladene med nye som er tilpasset lysforholdene akkurat der og da. Strevsomt. Den liker moderat vanning om sommeren og trenger bare nok til at jorden ikke tørker ut om vinteren. Det er også mulig å flette sammen de små stammene til en stor flettestamme. Bjørkefikenen er strengt tatt nesten som en Barbie. Pengetreet, derimot, kan stå nesten hvor som helst og kan gå lenge uten å bli vannet i det hele tatt. Dette er mer en plante etter mine *kremt* ferdigheter. I dag oppdaget jeg at det holder på å gro ut en ny stamme, en liten Pengebaby som kan bli en avlegger en vakker dag. Etter at den kom i hus har den også begynt å få nye blader. Jeg tror den liker meg. Jeg tror den mest sannsynlige dødsårsaken for potteplantene mine er drukning. Jeg får huske på å ikke vanne så ofte.

Så nå sitter jeg her som et stort, engstelig spørsmålstegn, sammen med Barbie (se bilde) og Pengetreet og Pengebaby. Jeg håper de overlever.

tirsdag 7. april 2009

Litteraturdyret, det er meg

Jeg har blitt kalt både lesehest og bokorm flere ganger i løpet av livet. Jeg kommer til å bli kalt det flere ganger i årene fremover. Ja, jeg er garantert et litteraturdyr, som for øyeblikket sitter og ser med stjerner i øynene på en stor stabel med nyinnkjøpte godbiter (jeg elsker gavekort). Dette er planen fremover:

Siege of Darkness (R.A. Salvatore)
Fantasy. Begynte på den i går. Det er tredje boken i en kvartett ved navn Legacy of the Drow, den tredje serien om Drizzt Do'Urden (en av de mest kjente figurene fra Forgotten Realms franchiset, hvis noen har hørt om det). Jeg sikler nesten litt når jeg leser kampbeskrivelsene... Sverd og blod, nom nom!

The Well of Lost Plots (Jasper Fforde)
Komisk fantasy. Den tredje boken i Thursday Next serien. Serien handler om en litteraturdetektiv (virker som en utrolig kul jobb), Thursday Next. Tror folk som har lest litt klassisk litteratur som Austen, Dickens og Shakespeare får litt mer utav disse siden mange av figurene fra de bøkene også er å finne i Thursday Next serien. Jeg har derimot ikke lest noenting av Austen, Dickens og Shakespeare og syns de er hysterisk morsomme. Så, go for it uansett!

The Life and Times of the Thunderbolt Kid (Bill Bryson)
En slags selvbiografi. Fikk den anbefalt av pappa *shrug*. Kan bli spennende.

The Vampire Lestat (Anne Rice)
Vampyrroman (seriøst på vei til å bli en ny sjanger). Ok, så er den egentlig så kalt "horror fiction", da. Den andre boken i The Vampire Chronicles. Det er kanskje 3 eller 4 år siden jeg leste den første. Husker relativt lite. Lurer på om den er like homoerotisk som den første.

American Gods (Neil Gaiman)
Fantasy/Americana. Har vunnet mange priser så den er forhåpentligvis bra (men hallo, det er jo Neil Gaiman, så ja) men jeg aner ikke hva den handler om... Tror store mengder guder fra diverse trosretninger er involvert. Spennende!

The Name of the Wind (Patrick Rothfuss)
Fantasy. Dagens mysteriekjøp for min del. Håper den skiller seg fra high fantasy (tenk LOTR og lignende). Den skal visst være bra, har hørt folk skryte av den og tror jeg har fått den anbefalt? Det er ikke plass til alt i hodet mitt.

Jonathan Strange & Mr Norrel (Susanna Clarke)
Fantasy/alternativ historie. Har tenkt på å kjøpe denne i 3 år. Ja, noen ganger tar det meg så lenge å gjennomføre ting... Procrastinators, the leaders of tomorrow, eller hva? Den skal visst være veldig bra, eller i det minste interessant og har rundt 200 footnotes (wow). Egentlig er jeg ganske sur fordi jeg var så sent ute med å kjøpe den, for ingen av butikkene har den fine svarte versjonen lenger. Nå er den en veik burgunder-aktig farge og ser relativt kjip ut. Fysj.

Noen som har lest noen av dem?

Men resten av ferien skal bli fin, den. Bok, søvn, fest og fyll! Dét kan jeg like.

søndag 5. april 2009

Lister

I ørene: Veronica Maggio - Måndagsbarn, Les Misérables - At the End of the Day, Les Misérables - Do You Hear the People Sing?/One Day More, Tom Waits - Ice Cream Man


liste m & f

  1. En oversikt over innbyrdes likestilte elementer.

Jeg liker lister. De skaper en viss orden i kaoset og er utrolig avslappende å lage. Jeg har en liste over de fleste ting som jeg skal gjøre, vil ha, burde gjøre, hvor jeg skal reise og så videre. Lister kan brukes i de fleste situasjoner, både viktige og uviktige. Lister brukes for eksempel i valg. De gir en ryddig og (forholdsvis) enkel oversikt over diverse kandidater. Lister kan også lages for å ordne dagens gjøremål. Her er for eksempel min liste over resten av dagen:

  1. Skrive ferdig dette innlegget
  2. Spise frokost
  3. Se ferdig Bones fra i går
  4. Dusje
  5. Henge opp et bilde på mitt nye soverom
  6. Spise restene av verdens beste kaken fra i går
  7. Lage te med honning
  8. Sitte i trappa sammen med katten og lese og drikke te mens jeg nyter godværet
  9. Spise middag
  10. Se Chuck mens jeg sjekker kinoprogrammet for mandag
  11. Jobbe videre med russebuksen
  12. Tenke at jeg burde egentlig begynne med religionsprosjektet
  13. Ikke begynne med religionsprosjektet
  14. Kveldsmat
  15. Lese til jeg sovner
Kanskje følger jeg listen, kanskje ikke, men jeg har i hvertfall planer om å gjøre alt dette i løpet av dagen (det er søndag og min første ekte fridag på 2 mnd; derfor velger jeg å ikke være sosial). Men uansett, lister kan rydde opp i gjøremålene dine, dagen din, eller livet ditt om du så vil. Alt blir så mye bedre når det finnes en viss grad av orden, selv om det alltid vil være ting som ikke kan ordnes i universet. Noen blir sykelig opptatt av dem men for de fleste vil jeg si at lister er et godt hjelpemiddel. Alt blir med en gang mye lettere å gjøre når det har en ryddig og enkel, hva skal jeg kalle det? Aura. Jeg hadde egentlig tenkt å lage en liste over hva jeg liker ved lister, men det blir litt mye lister på en gang. Til og med for meg.

lørdag 4. april 2009

fredag 3. april 2009

Flatbrødmorgen (illustrert med tekopp for stemning)

I morges hadde jeg en flatbrødmorgen. Kanskje har du ikke hørt om flatbrødmorgener. Jeg kan fortelle deg hva det er.

En flatbrødmorgen er den morgenen du (eller egentlig bare jeg, tror jeg) har etter en tur på byen. Du våkner opp, er fortsatt småfull og begynner å gli over i en tilstand som ikke er helt fyllesjuk, men du kommer til å bli skikkelig dårlig hvis du spiser ting som inneholder melk i flytende form, masse pålegg eller i det hele tatt bare er mykt og mat-aktig. Redningen din er flatbrød. De smaker veldig lite, har en god konsistens og de går godt sammen med vann. Nam nam. Nesten som en gammeldags innsatt, er du, med (flat)brød og vann.

Men nå har det seg sånn at jeg har hatt en flatbrødmorgen siden det var russekro igår. 4 timer søvn og norsk i 1. time gjorde egentlig at dagen til nå har vært veldig behagelig. Jeg spiste flatbrød mens jeg så på en framføring om Jens Bjørneboe og gikk deretter hjem siden jeg ikke har time igjen før 11:50. Utrolig lite praktisk, men hvor koselig er det ikke å gå hjem midt på dagen, sitte i sofaen med te med honning og flatbrød og lese en morsom bok? Jeg nikoser meg i alle fall nå og kan gjøre det i ca. 20 minutter til.

20 minutter med te og sofa og bok. Tenk på dét.