Sider

torsdag 25. november 2010

Sjokoladesnitter

I går tjuvstartet jeg med julebaksten.

Først setter du ovnen på 180 grader.
















Så tar du 1 dl sukker.

















Så tar du 100g romtemperert margarin. Det er lurt å ta margarinen ut av kjøleskapet noen timer før du skal bake, men hvem husker vel på det? Løsning: vannbad. Rør margarin og sukker hvitt.

















Ha en eggeplomme oppi smørkremen. Avhengig av størrelsen på egget kan du trenge to. Husk å ta vare på eggehviten.

















Så kommer det tørre. 2 dl hvetemel, 1 ss kakaopulver, 1 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver. Sikt dette over smørkremen og bland alt godt.

















Elt massen til en deig. Den kommer til å smuldre opp å være kjip å jobbe med, men ikke bli sint. Trill den til pølser som passer på et stekebrett. Jeg lager mine like tykke som langefingeren min. Trykk pølsene flate og pensle dem med eggehviten. Strø på hakkede mandler og perlesukker.

















Stek i 15 min og kutt pølsene i skrå biter med en gang de er ute av ovnen, og vips!

Sjokoladesnitter.

2 kommentarer:

  1. oooJULEKAKER!! Som om eg ikkje er sprekkeferdig av undertrykt julestemning frå før! Eg og Jamie prøver beinhardt å ikkje spele julemusikk før desember, men vi slit i dag gitt; første dag med snø i the Deen!

    SvarSlett
  2. Det forstår eg veldig godt! Bare 5 dager igjen!!! :D

    SvarSlett